Aiphone GT - nieuwigheden

7” monitor

Het toestel heeft een strakke, hedendaagse vormgeving met extra aandacht voor gebruiksvriendelijkheid. Door een combinatie van duidelijke, verlichte drukknoppen voor bediening van primaire functies zoals communicatie en deurslot en discrete aanraaktoetsen voor de overige functies is het gebruik intuïtief voor jong en oud. Ook het unieke, panoramische 170°-breedhoekbeeld met zoom- en pan/ tilt-functie is natuurlijk terug te vinden op de nieuwe binnenpost en zorgt voor een maximaal gebruikscomfort en veiligheid.

 

Compacte monitor met 3,5”-scherm

Voor situaties met beperkingen inzake beschikbare ruimte of budget is er tevens een compacte binnenpost met standaard 3.5”-beeldscherm beschikbaar. Er werd echter niet bespaard op kwaliteit of functionaliteit. Zo is ook deze binnenpost voorzien
van een panoramisch 170°-breedhoekbeeld met zoom (zonder pan/tilt), etagebel, oproep conciërgepost en een extra bedieningstoets.

Nieuwe camera

Het vernieuwde “coverless” ontwerp en de aangepaste beeldresolutie zorgen voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met veel detail, natuurlijke kleuren en een cameravenster vrij van reflecties of condensatie. In een tweede fase (2de helft van 2017) worden ook de deurposten en de conciërgepost vernieuwd en krijgt het systeem extra aansluitmogelijkheden.

 

Deurposten voorzien van NFC-technologie

De nieuwe deurposten zijn uitgerust met NFC (Near Field Communication) die toelaat om gegevens te verwerken met een smartphone via draadloze communicatie met de Android "GT setup tool" app. De deurpost hoeft daarvoor dus niet meer te worden geopend en er is ook geen USB-kabelverbinding met PC meer nodig om o.a. de namen van de bewoners te beheren. Daarnaast biedt de NFC-technologie de mogelijkheid om met een badge toegang te krijgen tot het gebouw of het configuratiemenu.

Conciërgepost met video
De conciërgepost krijgt een moderne look en is eveneens voorzien van een beeldscherm en NFC-interface. Naast het ontvangen van oproepen van een deurpost kan het ook communiceren met de andere binnenposten in het systeem. In receptiemodus worden alle deurpost-oproepen naar de conciërgepost afgeleid zodat deze door een centrale receptie verwerkt kunnen worden. Ideaal voor bedrijven of rust- en verzorgingscentra.

Nieuwe aansluitmogelijkheden
Naast de bestaande 4-kanaals videoverdeler komt er ook een compacte, enkelvoudige verdeler die toelaat om bekabeling in ster van de stijglijn af te takken. Zeker naar renovatie toe is dit een belangrijke extra troef.
Verder zal het mogelijk worden om met een nieuwe netwerkmodule meerdere systemen met elkaar te verbinden zodat de totale maximale capaciteit wordt opgetrokken naar 480 deurposten en 5000 binnenposten en ook (via IP) onbeperkte afstanden overbrugd kunnen worden.